вторник, 10 юли 2012 г.

Хоби предизвикателство №17 " Винтидж....." - 09.07.2012 - 23.07.2012





Здравейте момичета!

Нямате нужда от повече обяснения, нали? - Заглавието казва всичко...
Ще творим в един стил от миналите години, който по някакъв начин е пречупен и през виждането на съвременността.Винтидж стила е...впечатляващ със своето излъчване.
 Той става все по-популярен напоследък. Възражда се  чрез дрехи и мебели в ретро стил, идващи от 20-те до 80-те години на XX век, но също и в направата на картички и други сувенири също намира своето място.
Съществуват няколко течения във винтидж стила: изкуствено състарени вещи, вещи и дрехи, създадени по старинни технологии с ретродизайн и частичен винтидж, при който в нови вещи частично се използват елементи на ретродизайна.
20-те и 30-те години са най-богати на аксесоари.
За винтидж стила са характерни кованото желязо, стар бюфет, мелничка за кафе или старинен сервиз за чай или за хранене .., дървен сандък, драперии, красиво орнаментирано огледало или красива кутия за бижута, часовник или ретро грамофон, стар скрин.., едри флорални мотиви...
Когато се прави декорация в стил винтидж е добре фона наоколо да е бял или друг светъл и много  нежен цвят , за да се откроява декорацията..
Използвайте усета си за баланс и хармония, обърнете внимание на качеството и на детайлите..Основното в стила винтидж всъщност е вкусът и естетиката, идващи от едни отминали времена..

Очаквам от вас да претворите във винтидж стил морските си спомени.. (може и от отминали години,ако все още не сте успели да стигнете до морето..), Коледните си преживявания , някое пътешествие до любимо (или мечтано )за вас място,  или... каквото друго ви вдъхнови в този прекрасен стил.

Ето и моята картичка вдъхновение за вас:


Нямам търпение да видя вашите винтидж проекти. Можете да участвате с нови или с любими ваши проекти правени по-рано. Няма ограничение.
Очаквам ви!





Няма коментари: