понеделник, 23 януари 2012 г.

Хоби Предизвикателство №5 "Картичка без печати - сух ембосинг"




Здравейте момичета!

Нашето 5 предизвикателство е предизвикателство за техника и/или стил.

Дълго разсъждавах каква да е първата техника и/или стил, който да избера за нашето първо 5 предизвикателство и..избрах това да е нещо, което е лесно достъпно за всяка от вас, дори тези, които никога до сега не са правили картички и не са се снабдили със специални материали...

Предизвиквам ви да направите картичка без да ползвате печати, картичнки и/или стикери.Сътворете картичка, в която да ползвате материалите, които имате за да развихрите въображението си.Темата е по ваш избор.

Предложената техника от мен, за вас е сух ембосинг.
Сухия или студения ембосинг е просто придаване на релеф на вашия проект.
Повече за тази техника, можете да научте в полезния сайт на Двете Елши за техники и хитринки.
Aз съм избрала в картичката за вдъхновение да ползвам една "разновидност" на техниката на студения ембосинг, повече за която можете да прочетете в блога на Tim Holtz. При тази "разновидност" на техниката, се нанася пигментно мастило, върху папката за сух ембосинг преди да се постави хартията, след което релефния отпечатък има и цвят... Аз съм посипала след това релефния отпечатък с натрошено кадифе. Получи се много интересен "кадифен" ефект, който едва ли се вижда добре на снимката.Вие разбира се не е задължително да променяте цвета ..

Вашата картичка може да съдържа дизайнерски хартии или обикновени хартии и картони, панделки, дантелки, копчета, перлички, цветчета, или каквото вие прецените с изключение на печати, картинки и стикери. Ембосинга може да е само върху съвсем малък участък от картичката, може дори просто да ползвате релефна хартия..- важното е някъде по нея да има релеф върху хартията....

Моето вдъхновение за вас този път изглежда така :


Продължителност на предизвикателство №5 - от 23.01.2012 до 06.02.2012г
Гласуване за победител в предизвикателство №5 - от 07.02.2012 до 09.02.2012г
Обявяване на победителите в предизвикателство №5 - 10.02.2012г

Могат да участват и картички, които са правени преди задаването на предизвикателството, стига да отговарят на условията в него.

И така...ваш ред е. Очаквам картичките ви с нетърпение!








2 коментара:

Deni каза...

Краси, включих една картичка, която е стара, но не разбрах дали може да е участвала и в други предизвикателства, включително и в тези от този блог.Ако не може, просто я изтрий!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Дени, може, разбира се. Мисля,че тази твоя картичка е много подходяща за Хоби предизвикателство №4 Картичка в чисто бяло. (а за сега си я сложила в това за картичка без картинка..със сух ембосинг, на условията на което също отговаря).
Няма никакъв проблем да участва във всички предизвикателства на чиито условия отговаря едновременно(понякога има изрично упоменато условие проектите да са нови и тогава това не се допуска,но в останалите случаи, не е проблем да участват стари проекти). УСПЕХ, Дени!