понеделник, 28 януари 2013 г.

Хоби предизвикателство №31 „С парченца хартия/Paper Piecing“





Здравейте момичета.
Отново е понеделник  и за мен е удоволствие да ви съобщя,че започваме нов цикъл от 6 предизвикателства.
В този цикъл отново си оставаме без спонсор - Искам специално да благодаря на  магазин Naborsata.com  за любезното съдействие и щедрите награди през изминалия кръг на предизвикателството. За мен беше удоволствие че някой от вас успяха да получат щедрата им награда. Надявам се някой ден отново да мога да ви зарадвам с подобни награди.

И така, започваме новия шести кръг на Хоби предизвикателствата. Имам изключителното удоволствие да ви представя нашия пръв Гост дизайнер в него. Това е KalySto, която ни гостува за втори път и за мен е огромна чест това.Блога на Кали е сред любимите ми местенца в блог пространството, които винаги ме зареждат много позитивно, и ми действат много вдъхновяващо. Тя е от онези творци, които действат увличащо и от които човек може всеки път да научи нещо ново..
Темата, която Кали е избрала за нашето Хоби предизвикателство №31 тема, която азлично винаги свързвам първо с нея. Повече за темата, както и за условията на предизвикателството, ще ни разкаже тя. Давам й думата:

"Здравейте, отново съм аз Кали(KalySto) и пак е мой ред да съм гост дизайнер на това прекрасно място. Темата, която избрах за вас този път е една от любимите ми техники при правенето на картички с картинки т.нар. -  „Paper Piecing“, а в мой свободен превод на български “С парченца хартия“. За всички, които не знаят какво е това, условието е само в основната картинка да има елемент направен от отделно допълнително парченце хартия. Преди време даже направих малки урочета за тази техника със стандартни и дигитални печати.
http://kalinasto.blogspot.com/2012/03/blog-post_28.html
http://kalinasto.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html
Много обичам този стил, защото позволява лесно да се запълнят големи обекти, които иначе трудно се оцветяват, а и позволява цветовото координиране на картинката със заобикалящите я дизайнерски хартии. Получават се и страхотни дрешки с десени, които е трудно да си оцветите сами. За по-напредналите, разбира се, има и по-сложен вариант т.нар. 3D-Paper Piecing, в който цялото изображение се нарязва на отделни малки парченца и се сглобява и наслагва за да се получи обем. Точно тази техника съм използвала в картичката за вдъхновение, но вие може да направите и лесния вариант – трябва ви само остра ножичка и малко търпение :)
Ето и други мои картички направени „с парченца хартия“:
Отново ще избера Любимка на Дизайнера, която ще получи освен картичката за вдъхновение и малко подаръче от мен. "

 Ето и картичката, която Кали е подготвила специално за ваше вдъхновение:



А това, са няколко от прекрасните картички на Кали, направени с тази техника:







След всички тези красиви творения, не се съмнявам,че и вас ви е обхванало вдъхновение и сте готови да опитате тази техника, която макар на пръв поглед да изглежда сложна, дава възможност да се измайсторят невероятно красиви картички..
През следващите две седмици ние с Кали с удоволствие ще очакваме вашите творения..




1 коментар:

tangenta каза...

Каква красота, Кали! Почти невъзможна мисия за мен - никога не съм работила с тази техника, а пък вдъхновенията са толкова прекрасни, направо недостижими. Отивам да се уча - поне си добра учителка ;)